Öppettider Valborg

Hej igen!

Här kommer liten uppdatering om öppettider under Valborg.

Vi har öppet som vanligt imorgon torsdag på

Käringberget 10-18

Redegatan 10-18

Fredag den 1.maj har vi stängt i båda butikerna.

Öpnnar igen på lördag den 2.maj bara i butiken på Redegatan vid Hemköp.Öppet 9-14.

Hoppas på eran förståelse, men vill gärna ge personalen lite extra ledigt, eftersom alla har jobbat ganska hårt under Påsken.

Tackar för visad förtroende och önskar alla fortsatt frisk och härlig Valborg!

Sinne med besättningen

Lite om våra Påsksillar

Nu har vi i samband med nyöppnande av vår nya butik ändrat lite i vår vanliga sillsortiment. Vi har försökt blanda dom bästa sillsortena från oss på Käringbergets fisk och Fiskvagnen Påvelund. Därför vill jag ge er lite mer information om våra Påsksillar. Det kommer att finnas följande sillsorter:

Klara sillar:

° Fransk löksill (Gourme sill) matjesfilé, rödlök, dill

° Löksill i bitar

° Kommisarie Winter sill (löksill,fänkål,citrus,dill)

° Lime och ingefära sill (löksill,limeblad, ingefära)

° Brantevik sill (dragen strömming,lök,rödlök,socker,sillkryddor)

° Lingonsill (branteviksill med rårörda lingon)

° Stekt inlagd strömming

°Sherrysill

Krämiga sillar, (grunden gjord på majonnäs och gräddfil):

° Brännösill (löksill,stenbitsrom,senap, hemliga kryddor)

° Senapsill (gjord på dragen strömming,egen inläggning)

° Savoy sill (en klassiker på Löksill, dijon senap, dill, kallades för Timmervik sill på Käringberget)

° Idas och Mathildas sill (löksill, purjolök, citrus)

°Styrmansill (löksill, persilja,vitlök)

° Fars dill (matjesfilé, lök, dill)

° Långedragsill (dragen strömming, senap, pepparrot, dill)

° Gin och enbärs sill (dragen strömming, enbär, gin, persilja)

° Väderö sill (dragen strömming,sikrom,kräftstjärtar, dill)

° Kräftmarinerad sill (dragen strömming,senap, kräftspad, dill)

Hoppas att detta kan vara till hjälp, annars är det bara att komma till oss och fråga. Man kan också få smaka om man vill, men fråga gärna , så kommer vi att hjälpa till. Vi har ingen sillprovning pga ”Corona” och milt väder. Kom gärna och handla tidigare, eller helst beställ era varor per telefon, vi har reservation för slutförsäljning pga dom svara tiderna som råder nu.

Önskar all en Glad och frisk Påsk.

Sinne med besättningen

PÅSK

Med den här uppdateringen vill jag bara försäkra alla kunder att vi kommer att göra allt för att ni ska känna er trygga med oss. Samtidigt vill jag tacka min härliga personal som ställer upp i dessa svara tider och tar på största allvar denna svara situation.
Vi sätter ut kölappar, och ber er kundermatt vänta på er tur utanför butikerna, så at vi inte skapar trängsel inne i butiken. Om det skulle bli dåligt väder, kommer vi att slå upp ett tält utanför respektive butik, så ni kan ändå stå ute och vänta på er tur. 
Men, samtidigt vill jag uppmana alla att förbeställa sina varor på telefon i respaktive butik. Då kan vi garantera att ni får varor ni önskar. Då kan vi antigen komma ut med varorna till er, eller så går det ganska fort inne i butiken. Det går bra att swisha, och som jag skrev tidigare, erbjuder vi även utkörning på Långfredag. 
Det kommer mer info om öppettider inom kort.
Vi kommer att förpacka det mesta av våra varor:
° Krämiga sillar i ca 300gr burkar
° Klara sillar i ca 400-500gr burkar
° Sallader och röror i ca 200gr burkar
° Gravad och rökt lax skuren i skivor vacuumpackad i ca 
6-10 skivor/pkt
° Färdiga rätter är självklart förpackade i ca 1-2 portioner/pkt

Det kommet att finnas även lösvikt på allt, om det är någon som önskar det.

Påsk i ”Coronatider”

Hej på er alla i dessa oroliga ”Corona” tider! Vi håller oss friska, vilket vi önskar er alla av hela vårt hjärta!Jag vil börja med lite nyheter. Det är nämligen så att vi kommer att ta över fiskbutiken på Redegatan 9, vid Hemköp(gamla ”Fiskvagnen Påvelund”), nuvarande Fiskhuset, och det från den 31.mars 2020. Fiskvagnen i Käringberget kommer att finnas kvar, inga ändringar där. Det blir bara lite mer möjligheter till större sortiment, bättre service osv.Men nu till det som känns viktigast just nu. Påsken närmar sig, och många säkert undrar hur det kommer att se ut när situationen är som den är. Just nu jobbar jag, Sinne,helt själv, och släpper ingen i mitt kök. Själv håller jag mig ganska isolerad, dvs det gäller jobb och pyjamas, hem och bil.Efter att ha funderat väldigt mycket på hur vi ska lösa denna svåra situation på bästa sätt har jag kommit på följande:


° Alla våra sillar, delikatesser och känsliga varor kommer jag att förpacka i färdiga burkar.


° Rökt och gravad lax kommer jag att vacuumförpacka i mindre poster av 6-10 skivor per förpackning. Naturligtvis kommer jag att som vanligt att skiva dom själv, så att dom blir av samma goda kvalité som vanligt. Och naturligtvis ”Savolax”. ° För dom som önskar smaka, kommer det att finnas sill till provsmakning bakom disken, eftersom vi kommer att blanda det bästa av våra vanliga och gamla ”Påvelunds” sillsorter.


° Fisk och skaldjur är det inga ändringar på, allt som vanligt.


Och så en väldigt viktig sak till:


Vi erbjuder utkörning till våra kunder som känner sig oroliga för att komma ut och eventuellt komma ner till våra fiskvagnar. Men, i det fall utkörning önskas, så skulle vi vilja att dom som önskar beställer sina varor lite tidigare.

Helst redan på tisdag,men senast onsdag den 8. april, så vi kan garantera tillgången.Utkörning av varor kommer vi att göra på Långfredag den 10.april. Vid beställning behöver vi förutom varor veta namn, adress och telefonnummer till er. Betalning kan genomföras med kontanter eller med swish till Käringbergets fisk. Kvitto följer naturligtvis med.

Vi måste tyvärr ta en liten avgift för utkörningar för att täcka våra kostnader, och naturligtvis så har äldre personer företräde. Utkörning kan vi erbjuda i Västra Frölunda och Majorna.

Hoppas ni är nöjda med vårt inlägg och naturligtvis hoppas vi att ni alla håller er friska och får en ”vanlig” Påsk med mycket godsaker på bordet.

Med vänliga hälsningar,Sinne med det gamla och det nya besättningen!